Tips på bilprogram på internet

Trafikmagasinet är ju som bekant borta från tv-rutorna och det finns egentligen inte ett bra program om bilar idag. Kanske Top Gear då, om man måste nämna ett. Men vi har dykt på ett tv-program som går att hitta på nätet, helt utan kostnad. Du behöver bara en dator och en internetuppkoppling för att kolla på programmet. Programmet hittar du på Youtube och det heter Drive.

Direktlänk till programmet: https://www.youtube.com/user/drive

Programmet Drive är nästintill helt webbaserat och går inte att hitta på någon tv-kanal. Man har lite olika teman på sina program, ibland så handlar det om nya superbilar och sedan kan det komma klipp med gamla klassiker. Vi tycker om iden och gillar när man varvar lite.

Vi var intresserade av att hitta information om den svenska biltillverkaren Koenigsegg och hittade på så sätt till Drive på Youtube. Man har gjort en lång webbserie där man intervjuar Koenigseggs skapade Christian von Koenigsegg om teknikerna de använder för att skapa sina superbilar. Det är en väldigt intressant serie. Vi länkar till den första videon om Koenigsegg i slutet av artikeln.

Så kolla gärna in Drive på Youtube och deras program. Klippen kan vara allt från 1 minut upp till 1 timme. Man gör tester, intervjuer, kollar in fina klassiska bilar osv. Det finns någonting för alla där. Det bästa är att du kan kolla när du vill, du behöver inte anpassa dit till några sändningstider eller liknande. Se klippen när du har tid. Hoppas ni gillar programmet!