Lästips i sommar – Läs om bilar i tidskriften Teknikens Värld

Här kommer ett bra lästips för dig som vill ha lite att läsa i sommar. Bra att ha på semestern när ni ska ut med bilen, eller som lektyr vid rasterna när ni mekar med bilen. Den passar in i alla tillfällen!

tek

Tidningen som vi tänkte tipsa om heter Tekniken Värld. Många känner kanske igen den också. Tidningen är en svensk biltidning var nummer kom ut redan 1948. Det främsta innehållet i tidningen är alla biltester som man gör på nya bilar som kommer ut på den svenska marknaden, även internationella tester görs lite då och då. Men fram till 70-talet så handlade den om lite allt möjligt, som rörde vid teknik. Det hörs kanske på namnet också. Trots att man ändrade inriktning så behöll man namnet, troligtvis för att det var inarbetat sedan ett par år tillbaka.

Idag är man stora både på biltester i vanliga tidningar samt på internet. Teknikens Värld har växt sig till att bli Sveriges största sida på internet som handlar om bilnyheter.

Hemsidan är http://teknikensvarld.se/ och den är indelad i fyra stycken huvudkategorier. Första är ”Nyheter” och där samlar man bilnyheter i olika underkategorier som t.ex. bil och trafik, motorsport, bil och miljö osv. Efter det kommer den populäraste delen av alla, nämligen alla tester som tidningen gör. Sedan finns det en avdelning där man kan se videoklipp med anknytning till bilnyheter och tester. Det avslutas med ”Köpa bil”, och där får man information om vad man ska tänka på när man ska köpa en ny bil. Teknikens Värld har också en ”Bilbörs” där du kan sälja eller köpa begagnade bilar.